Centar za stare osobe

Nekoliko riječi

O nama

Centar je projekat Medžlisa Islamske zajednice Mostar i jedini projekat sa uslugama za osobe treće životne dobi po islamskim principima u Bosni i Hercegovini.

Briga o osobama treće životne dobi u moderno opremljenim smještajnim kapacitetima i ugodnosti prirode platoa Podveležja na obroncima planine Velež u srcu Hercegovine.

Medžlis Islamske zajednice Mostar kroz Centar za stare osobe olakšava život porodicama kroz visokokvalitetne usluge za starije i nemoćne, pokretne, polupokretne i nepokretne osobe.

Centar za stare osobe smješten je na platou Podveležja iznad Mostara, u podnožju planine Velež. Predstavlja tipičan primjer hercegovačkog kraškog područja. Obiluje suncem, ljekovitim biljem i brojnim historijskim spomenicima. Okrenut suncu i može se pohvaliti sa više sunčanih dana od Mostara.
Zašto odabrati nas?

Poboljšati kvalitetu života korisnika kroz holistički pristup

Sklad uma, tijela, emocija i duha. Njegovanje tradicionalnih i kulturnih vrijednosti našega identiteta.
Stvoramo okruženje u kojem starijim osobama nudimo podršku i podsticaj da nastave živjeti ispunjen i kvalitetan život sa smislom.

Smještaj
Centar raspolaže sa kapacitetom od 60 kreveta.
Položaj
Centar je smješten u podnožju planine Velež na nadmorskoj visini većoj od 700 metara.
Klima
Zračna banja, većim dijelom godine okupana suncem.
Hrana
Ishrana je prilagođena zdravstvenom stanju svakog korisnika.
Rekreacija
Opremljen savremenom opremom po evropskim standardima.

Briga o korisnicima

Korisnici Centra za stare osobe imaju nadzor tokom 24 sata

Multidisciplinarni tim, koji se sastoji od medicinskih sestara, njegovatelja, socijalnog radnika i psihologa te fiziotarapeuta na raspolaganju su svakodnevno te pružaju njegu i podršku korisnicima Centra. U konsultaciji s ljekarima naše osoblje može korisnicima pružiti osnovne medicinske usluge i pomoć.

0
Dvokrevetnih soba
0
Trokrevetnih soba
0 +
Medicinskih kreveta
0 +
Stručnog osoblja